Vezetőség és Pedagógusok

Arany János Magyar Óvoda és Iskolában tanító tanárok és óvónők legnagyobb része Magyarországon, a határontúli magyar területeken, vagy az Egyesült Államokban végzett okleveles pedagógus.

Pedagógusok

 

Dubabér Mária, 2021-, Vuk csoport

Fülöp Ildikó, 2017-, Sas csoport

Kozma Judit, 2021-Kutyus csoport

Lantos Zsuzsanna, 2019-, Főnix csoport

Nagy Brigitta Szonja, 2022-, Süni csoport

Nagy Ildikó, 2014-, Bóbita csoport, és 2016-, néptánc, népi játékok

Zsiga Mónika, 2021-, Katica csoport

 

Csiki Júlia, 2007-2021, 2021- helyettesítő pedagógus

Illyés Gabriella, 2021- helyettesítő pedagógus

Sebestyén Ildi, 2021- helyettesítő pedagógus

Vezetőség

Az iskolában folyó munka mind a vezetőség, a tanárok és a szülők részéről is elhivatottságot, áldozatkészséget és komoly háttérmunkát igényel.

Mészáros Endre

Magyarországon született, az agrármérnöki képesítés megszerzése után vállalatvezetést tanult az Egyesült Államokban. Több mint 20 éve a nemzetközi biztosítási üzletágban dolgozik és munkájának köszönhetően hét országban élt hosszabb-rövidebb ideig. New Yorkba is munkáján keresztül került 2009-ben, majd itt alapított családot. 2017 óta tagja az Arany János Magyar Óvoda és Iskola közösségének és 2018 óta vesz részt a vezetőség munkájában. A magyarságtudat ápolása mindig fontos volt számára, a mai napig szoros kapcsolatokat ápol több külhoni magyar közösséggel a Kárpát-medencében, Dél-Amerikában, a Közel-Keleten és Nyugat Európában. Ezért is fontos számára a New York-i magyar közösség, amelynek aktív tagjai a vegyes házasságban született gyermekei is.

Nagy Ildikó

Győrben született és az ELTE Szociológia szakán diplomázott. Magyarországi aktív évei alatt az MTA Politikai Tudományok Intézetében dolgozott, emellett a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztivál jazz- és népzenei szervezője volt. 2009 óta él az Egyesült Államokban, 2014 óta a New York-i Magyar Ház igazgatója és jelenleg a Columbia Egyetem M.S. in Nonprofit Management szakán tanul. Több mint 25 éve foglalkozik magyar néptánccal és népzenével. 2013 óta vezeti a New York-i Délibáb Néptáncegyüttest és szervez rendszeresen magyar népművészeti programokat gyermekek és felnőttek számára New Yorkban. 2014 óta vezeti a Bóbita baba-mama csoportot, és 2016 óta a Arany János Magyar Óvoda és Iskola programjában szereplő néptáncoktatást. 2018 óta vesz részt az iskola vezetőségében, elsősorban a közösségi programok szervezése és a pályázatok adminisztrációja a fő tevékenységi területei.

Oláh Gyöngyösi Enikő

Magyarországon született és nevelkedet és 1999 óta él az Amerikai Egyesült Államokban. Magyarországon mérlegképes könyvelői képesítést, az Amerikában pedig Associate degreet szerzett könyvelés szakon a Kingsborough Community Collage-ban. Fontosnak tartja a magyar nyelvi, kulturális és történlemi ismeretek továbbadását a külhoni magyar gyermekek, így saját gyermeke számára. 2016-ban ebből a megfontolásból csatlakozott gyermekével az Arany János Magyar Óvoda és Iskola Bóbita csoportjához, és 2018 óta részt vesz az iskola vezetőségének munkájában is mint pénztáros.

Sebestyén Ildikó

Szegeden született és a Szegedi Tudományi Egyetem Természettudomáanyi karán Biológus szakon végezte felsőfokú tanulmányait. 2009 óta él az Egyesült Államokban, ahol 2013-ben szerezte meg szülés kísérő dúla és szülésre felkészítő oktató képesítéseit. Az Egyesült Államok előtt Dániában és Spanyolországban élt. 2014 és 2018 között a Seattle-i Magyar Iskola tanítója és a Fekete István Cserkész csapat vezetőségi tagja volt. 2021-ben csatlakozott az Arany János Magyar Óvoda és Iskola vezetőségéhez. Elsősorban a weboldal és a közösségi média frissítésével foglalkozik, de egyéb háttér munkálatokkal is támogatja az óvoda és iskola működését. Fontosnak tartja a magyar nyelv és magyar hagyományok ápolását, ezért is aktív tagja – vegyes házasságba született gyermekeivel együtt – a helyi magyar közösségnek.

Szalai Zsuzsanna

Budapesten született és a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karán végezte felsőfokú tanulmányait latin és magyar nyelv és irodalom szakokon. 2000-től él az Amerikai Egyesült Államokban, ahol a City University of New York Queens College-ban szerzett informatikus könyvtár szakon mesterfokú diplomát 2012-ben, majd The Morgan Library & Museumban kezdett dolgozni. 2015 óta a Shelley & Donald Rubin Foundation grant managere. 2016 óta tagja az Arany János Magyar Óvoda és Iskola közösségének és 2018 óta segíti a vezetőség munkáját, ahol elsősorban az iskolai programok tervezését és kommunikációját, valamint egyéb háttér szervezési feladatokat lát el.